Hoe werkt een Monulights monument

Onze Monulights grafmonumenten zijn uniek in de wereld.
Ze kunnen namelijk zelf energie opwekken, opslaan en een lichtje laten branden.
Bij het vallen van de avond gaat de verlichting aan en schijnt er een zacht, subtiel licht vanaf het grafmonument.

 

Licht op basis van zonne-energie

Het licht van het Monulights monument gaat al aan op het moment dat het schemerig wordt. Door het op maat gemaakte zonnepaneel, dat netjes is weggewerkt in het monument, wordt er zonne-energie opgewekt. Het accupakket slaat vervolgens deze energie op. Ook het accupakket is uiteraard onzichtbaar verwerkt in het monument.

 

Een uniek verlichte afbeelding

Op het Monulights grafmonument, bijzetsteen of urnsteen kan een ornament naar wens worden aangebracht. Dit ornament maken wij met de hand en is dus in alle vormen te maken. De techniek waarmee we het ornament licht laten geven is zorgvuldig weggewerkt in het monument. Voor deze techniek hebben we, samen met TU Delft, een uniek systeem ontworpen dat ervoor zorgt dat het ornament alleen zacht licht kan schijnen. Omdat het systeem energiebesparend is opgezet zal de accu de hele nacht het ornament van licht kunnen voorzien. Dankzij dit systeem gaat ook de verlichting automatisch aan bij schemering en uit bij het doorbreken van een nieuwe dag. Dit resulteert in een lange levensduur van het systeem.

 

In samenwerking met TU Delft

De techniek achter het Monulights monument hebben wij ontworpen in samenwerking met TU Delft. De universiteit heeft meerdere overwinningen met zonne-energie op haar naam staan, zoals voor de race World Solar Challenge met hun duurzame zonnewagen. Samen hebben we gezocht naar een oplossing om grafmonumenten gedimd te verlichten bij schemering. Na een proces van veel testen kwam TU Delft met een op maat gemaakt systeem dat nu in ieder Monulights grafmonument, bijzetsteen en urnsteen toegepast wordt.

Waar wij voor staan

 

Bezieling & passie
Een grafmonument is niet iets wat je moet maken, je mag het maken. We zijn ontzettend dankbaar voor het mooie werk wat we kunnen doen en hebben de bezieling en passie om van ieder monument iets bijzonders te maken.

Meesterschap
Ieder monument wordt met de hand gemaakt door vakmensen die alleen tevreden zijn met het hoogst haalbare in kwaliteit. We leveren de producten alleen als we er zelf voor 100% achter staan.

Respectvolle communicatie
We verkopen niet zomaar een product. Een monument is zo persoonlijk en vol emotie, daar hoort respect bij. Respectvolle communicatie over de voorbereiding, het maatwerk en de levering. Duidelijke communicatie, omdat het leven op dat moment al moeilijk genoeg is.

 

 

Heeft u een vraag?

Heeft u vragen over onze Monulights monumenten?
Bel of mail ons, we helpen u graag verder.

Contact opnemen

 

 

© MonuLights 2024 | Alle rechten voorbehouden | Website door Instalweb & Beingbrand